Main Menu
Random Images
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo 4akam vi

nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?

Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd

nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...
kvo pravim? ..

Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):
niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?

BG Consulate in Dubai

Контакт

UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria

Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com

Welcome Guest
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
 Currently Online (40)
 Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
Re: emirates
Та както ви обещах.... Вече мога да влизам в прифила си. Тои е изцяло променен и се казва Selected Candidates Portal, и целия [more...]
[Paul Mihaylov on 29 Jul : 23:19]

Работа по специалностите Интериор и графичен дизайн?
Здравайте,Някой може ли да ми даде информация, дали се търсят интериорни и графични дизайнери там, и добре ли [more...]
[mitoch on 29 Jul : 23:18]

Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
Author Post
Milasimi
Mon Nov 16 2009, 09:28PM

Registered Member #581
Срам - не срам... досега не сме стъпвали още в Абу Даби. Пък ей го де й... на 150 км по магистралата с , има-няма. То ние сме си за таковане де...
АЛА - излизайки от частното и пристъпвайки към общото (да не сме само ний за таковане я ), ми се очертава следното питане към всички тези, които са били и двете места...

Казват, че Абу Даби е
1 - супер спокоен
2 - много чист
3 - не е разкопан кат първомайска леха
4 - чудесен да се установиш със семейството там и
5 - с невероятна цифра хипербогати жители (а, както всички знаем...
6 - хипербогатите карат и най-разкошни коли...)

Та искам да разбера - на теория и с общи думи, дали горните неща са верни.
Просто за справка.
То иначе от снимките се вижда изумруденото небе... и липсата на камарите пясъци и пушилки от строителните site-ове.......... но друго си е - нашенец, квито сме си мнителни и на сичко дирим кУсурите първо, да рече - да или не!

Та така. ?

ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА.
Back to top
Denise
Tue Nov 17 2009, 08:00AM

Registered Member #2
Zdravei,
i az taka si misleh predi vreme, kazvat che bil po spokoen ot dubai, obache naposleduk kato che li ne e taka. Nalaga mi se da hodia na sreshti v Abu Dhabi 2-3puti na sedmica, traffick, construction an vsiakude, road works non stop....vzeha da se posujiviavat i se organizirat koncerti i meropriatia vsiaka sedmica...stava tova koeto dubai beshe predi godini, taka che poglednato ot business point of view, da se ustanovish tam e dobur izbor, zashtoto e emerging market, no i stress level se uveliachavat proporcionalno. Az lichno ne smiatam che ima kakvo da se vidi-Emirates Palace e edin goliam mavzolei. Edistvenoto za koeto im svaliam shapka, e che davat goliam tlasuk na cultural events-ima festivali, art exhibitions...koeto za edin average citizen, koito ne e zatunal do gusha v problemi, e interesno da se vidi. V momenta v Emirates Palace ima Art Abu Dhabi-strahoten event-4 dni, i sis truva da se vidi.
Denise
Back to top
This post has been thanked 1 time
Milasimi
Tue Nov 17 2009, 10:47AM

Registered Member #581
Нашто упорито неходене не е случайно - преди да дойдем насам, имахме избор между Абу Даби и Дубай. И избрахме Дубай... оттогава мен поне лично ме втриса ужасно да не отидем до столицата и случайно да видим, че изборът ни е бил жестоко погрешен...
Но всичко е много, много субективно, разбира се.

Утеха ми е сега след твоя пост, че нещата не са кой знае колко различни - особено от гл.т. на construction works. То това тук май е основна причина за градското замърсяване и липсата на небе лятоска (плюс humidity).
Култура - супер, ама и детегледачките не charge-ват малко, за да си угодиш на духовните интереси. На нас едно кино ни коства няколко стотин дирхама с "придружаващите екстри"...
Но да не се отклонявам!

Back to top
ina
Tue Nov 17 2009, 02:07PM
Registered Member #251
Нито е чист, нито спокоен, нито пък е с нещо особено привлекателен Абу Даби, дори и само за разходка не мисля че си заслужава да си загубиш времето. За културни мероприятия не знам. Обаче как ти се струва наема да ти е двоен и отгоре на Дубайския? Към момента е такова положението. Последната инфо я давам по повод чуденката ти дали не сте сбъркали града за живеене. Категоричноне сте! А и в Дубай има чудесни квартали с много зеленина, нявсякъде около теб зелени площи, птички и тишина и т.н. Някои са доста скъпи, но други не чак толкова. Аз отскоро живея в такъв и се чувствам съвсем различно и вече ми се струва съвсем поносимо място Дубай. Не съм чувала в Абу Даби да има такива кварталчета за не-богати хора
Back to top
Yavor Zlatev
Tue Nov 17 2009, 05:43PM
Registered Member #852
Съгласен съм с вас в Абу даби наемите са ужасно скъпи и повярвайте ми това което предлагат за това не е нещо особено. Като град е по зелен може би защото на едно по малко място е съсредоточено всичко. Дубай е постоянно в развитие докато Абу Даби започва тепърва... Не мисля че си сбъркала като място за живеене. Затова и аз съм в Дубай...тук е по international докато в Абу Даби се усеща по арабският начин на живот....
Back to top
Milasimi
Tue Nov 17 2009, 08:30PM

Registered Member #581
Анджак, това е другото, което исках да спомена, но не се сетих одеве... останала съм с впечатлението, че мюслиманската страна на живота е с много по-голяма сила застъпена там. Може би защото гледам все забулени жени, понякога и на ~100%, да слизат от коли (SUV-та) със столични номера............ особено съвсем младите.
Но сигурно е нормално де - все пак, това е столицата на Емиратите, би трябвало да закриля традициите.

Е, сега вече спокойно мога да дишам, че, стъпим ли там някой ден ("да се отчетем" просто), няма да си умра на мъка колко сме се прецакали.

Back to top
Yavor Zlatev
Wed Nov 18 2009, 10:25AM
Registered Member #852
хаха аз все още се чудя дали не съм като цяло с UAE
Back to top
Milasimi
Wed Nov 18 2009, 10:27AM

Registered Member #581
Ааа, приеми го от мене - има къде-къде по-шибани места...

[ Edited Wed Nov 18 2009, 10:28AM ]

Back to top
magistic
Thu Dec 17 2009, 03:11PM

Registered Member #346
to si e wijarno Duabi si e mngo hubawo mijasto.
Back to top
nonkapo
Mon Jan 04 2010, 09:33PM

Registered Member #1029
Много интересни мнения:-)

Ето и моето. Абу Даби беше спокоен, нямаше строежи, трафика беше само през пиковоте часове, но филма свърши през 2006та. На практика след смъртта на Шейх Заид се развързаха ръцете на Мохамед(бин Заид, командващия войските на Емирствата не го бъркайте с нашия Тато;-) и на Калифа(макар че последния е също пътник). Града е строен през седемдесетте и тогава е бил последна мода.Всички коптори са изринати и с отпадъка от тях е направен остров ЛУЛУ (дето до скоро беше платен плаж). Планиран е с пъти по добре от Дубай точно защото е строен отведнъж. В момента обаче има жители почти два пъти превишаващи проектният му капацитет(около 700 000 за справка в момента е над милион). Та това е основната причина за реконструкцията на централната част (улица Салам) и за строежите на остров Риим . Действително е чист и зелен в по голямата си част, но и той позагуби от парковите си площи след като започна всичко това. Хората са доста по консервативни, карат като изтървани(като всички араби;-) и почти няма къде да се повеселиш през нощта. Иначе местенцето има потенциал, но никой не търчи да го развива. И как да си дават зор като имат нефт за доста години напред.
С две думи най вероятно ми харесва, защото не живея там:-). Ходя често по работа и винаги с удоволствие точно защото е по различен.
Мога да ти препоръчам две основни забележителности(всичко друго е ала бала), които не трябва да пропускаш. А именно Джамията на Шейх Заид и Емирейтс Палас хотел. Първата е отворена за посещения от 9 до 11 в делнични дни(безплатно), а в хотела най лесно( и евтино) се влиза с резервация за Пиано бара. Ако ти трябват телефони пиши на лична или използвай Гугъл.

[ Edited Mon Jan 04 2010, 09:38PM ]

Времето е пари. Парите са временни.
Back to top
This post has been thanked 2 times
Desso
Sat Jan 23 2010, 09:14AM

Registered Member #167
v Dubai malkite ulici v nqkoi ot novite kvartali a i ne 4ak tolkova novi sa bez uli4no osvetlenie. Karaneto i hodeneto tam si e prikliu4enie Dom. telefon, kabelna televiziq i internet idvat dosta sled kato si se nastanil v noviq si apartament (vila). Prosto v Dubai byrzat da prodadat kyde kvo ima zastroeno, a za drugite ne6ta posle 6te mislim.
Razlikata v Abu Dhabi e 4e proektite sa planirani i tezi drebni na pryv pogled ne6ta sa re6eni predi da bude zavyr6en obekta.
Razbira se Dubai e po-otvoren i po-liberalen i s pove4e mesta za , no zavisi kyde jivee6. Jivql sym i v 2ta grada.
Izvinqvam se za latinicata, pi6a ot laptop bez kirilica.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF