Main Menu
Random Images
Най-малките
Random Images - Full view
Pictures: 11
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo 4akam vi

nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?

Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd

nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...
kvo pravim? ..

Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):
niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?

BG Consulate in Dubai

Контакт

UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria

Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com

Welcome Guest
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
 Currently Online (36)
 Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
Re: emirates
Та както ви обещах.... Вече мога да влизам в прифила си. Тои е изцяло променен и се казва Selected Candidates Portal, и целия [more...]
[Paul Mihaylov on 29 Jul : 23:19]

Работа по специалностите Интериор и графичен дизайн?
Здравайте,Някой може ли да ми даде информация, дали се търсят интериорни и графични дизайнери там, и добре ли [more...]
[mitoch on 29 Jul : 23:18]

Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Jobs :: Работа

<< Previous thread | Next thread >>
Българи работещи в хотели в Дубай
Go to page   <<      
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
Author Post
Ivo Datchev
Fri Mar 05 2010, 06:32PM
ivodatchev

Registered Member #1
ne sa space a enters. mahnah gi

Don't confuse kindness with weakness.
(Swordfish)
Back to top
Jen
Sun Mar 14 2010, 07:43PM

Registered Member #792
Здравйте,първо поздравления за хубавия и полезен сайт който сте създали! Интересува ме има ли някой който работи в Рас ал-Хайм и може да ми разкаже накратко какъв е живота там?Имам предложение за работа в голям хотелски комплекс с осигурена храна и квартира,но заплатата е около 900-1000$ което ми се струва малко дори и за там...Позицията е sales coordinator и се работи 48 часа/6 дни в седмица.Също така договора е за 1 година и ако не го спазя ще си удържат направените разходи за relocation и др.И също много важно е за мен каква е храната,има ли спортни центрове,фитнес зали и т.н.?Тук водя активен и целесъобразен начин на живот и се притеснявам,че там няма да имам тези условия.
Предварително благодаря за отделеното внимание!!
Back to top
tushe
Mon Mar 15 2010, 04:58AM

Registered Member #478
Po princip mislq che jivot nqma v UAE nezavisimo kude si,vischko e mnogo izkustveno (no moje bi ako sviknesh chte ti e dobre) az sum ot 6 meseca tuk i ne moga da se prechupq. 1000$ chte ti stigat zachto vsichko chte ti e osigureno (hrana,spane,transport). tova s 48 chasa rabota ne e tochno taka, zachto transportite sa napraveni da sedish v hotela 6 dni po 12 chasa, nikoga ne sum bil v RAS-AL..,no si predstavi strana v pustinqta, navsqkude pqsuk i jega,ako nqmash priqteli (ne govorq za indiici,pakistanci,filipinci) chte ti e mn trudno.
Ako ne si spazish dogovora tuk imat edin mn hubav zakon, srpi da hodish na rabota i te chte te pratqt v tvoqta strana za tqhna smetka, nqma da plachash nichto (tova go izpolzvat kitaicite - do tam bileta e okolo 6000 a te vzimat zaplati okolo 1000-1500)
Hranata e.....prosto chte sviknesh, prez povecheto vreme naistina nqmam ideq kakvo tochno qm, no e vkusno...ot 3 sedmici sum v dubai (Jumeira Rotana) i tuk glavniq gotvach e germanec i pone v stola imame evropeiski salati, i e strahotno che sme 3-ma bulgari tuk.
Celesuobrazen jivot - hihihihi...kakvo e tova v pustinqta? i kato rabotish po 12 chasa na den? posle chte ti se iska samo da spish.....
mislq che ako v bg vzimash 600-800lv chte si jiveesh mn po-chastlivo....
no nichto ne ti prechi da opitash...purvite 3 ili 6 meseca si v izpitanie, ako ne ti haresa chte te vurnat obratno...ne e strashno...na edin indiec v predishna rabota ne mu davali zaplata izvestno vreme i toi se oplakal v policiqta - rezultata e globili firmata mn pari, toi si vzel zaplatata, i dori mu namerili po-dobre platena rabota.....

Aide uspehi, i kato pristignesh v pustinqta pishi,...hahah..dano da imash net...tuk e 10x po-skup ot bg...

Pozdravi..

--_-_--Find a place in my head that's less wrong than right__-_-__
--_-_--No more living, living at the speed of light__-_-__
Back to top
This post has been thanked 2 times
ina
Mon Mar 15 2010, 08:48AM
Registered Member #251
Jen,
Tushe ти е обрисувал основните негативи, които да имаш предвид. Фитнес център със сигурност ще имаш в хотела, не знам дали и кога може да се ползва от персонала. Можеш да попиташ за това. Наскоро видях Иво е споменал че хотелския персонал може да ползва разни хотелски услуги - фризьор, козметик и т.н с голямо намаление, сигурно и за фитнеса важи. Иначе забавленията като цяло са скъпи (за съжаление говоря за Дубай, нямам поглед върху другите емирства)- вкл абонамент за спорт например. Щом си свикнала на активен начин на живот, сигурно ще ти се прииска да имаш кола на разположение. Самото изплащане на кола (или наемането от време на време) няма да е проблем, но трябват и шофьорски курс-досадно преживяване.
Иначе имаш морето на разположение безплатно, но през юли и август например не е препоръчително да плуваш, има медузи с по-агресивна отрова от нашенските и оставят болезнени белези за седмици.
На мен например ми липсват много екскурзиите в планината с които съм свикнала в БГ, и катоцяло ме потиска по затворения живот който се налага тук. Логично ще е още по-ограничен избора в случай, когато заплатата ти не е висока.
Договорът ти явно е стандартен, ако решиш да го прекратиш не е невъзможно да се опитат да ти удържат наистина част от релокейшън костс, но хубавото е че има и вратички, както Туше споменава.
Бонуси ще имаш ли? При преизпълнен таргет за продажби? Или по друг критерий? Изобщо разпитай за бенефити.
Преди да вземеш решение е добре да поискаш да ти начертаят career дevelopment plan. Пoискай да знаеш кога можеш да очакваш повишение, при какви резултати. От познати знам че хотелите тук предоставят доста възможности в това отношение, така че там "сделката" е нисък старт, но перспективи за бързо развитие.
п.п.Не работя в този сектор, предполагам ще се включат подходящите хора да ти разкажат повече. Също има доста писано за работа в хотелите в по-стари теми, добре е да разровиш, ако вече не си ги изчела.
Back to top
This post has been thanked 3 times
nonkapo
Mon Mar 15 2010, 09:36AM

Registered Member #1029
Ras al Khaima е на границата между планините и пустинята. Голям хотелски комплекс - новият Хилтън предполагам, Кейв Ротана или Ал Хамра форт. Или пък са построили нещо ново за което още не знам. По евтино е от Дубай но и по забутано естествено а това предполага че ще харчиш по малко. На размер си представи нещо като Поморие или Созопол, но с по голяма индустриална зона. 60км от Шаржа и около75 от Дубай. Останалото вече е казано.

Времето е пари. Парите са временни.
Back to top
This post has been thanked 1 time
Jen
Mon Mar 15 2010, 10:02AM

Registered Member #792
Tushe,благодаря за полезната информация- и аз така си представям нещата от не добрата им страна.Ina, ще получавам бонуси (% от оборота) с които в най-лошия случай ще получавам 950$/месец. Преразглеждане на заплатата мога да очаквам 8 мес.след началото на договора.Това,че се работи 6 дни в седмицата малко не ми допада.Overtime се компенсира с почивно време,а не със заплащане.Атрактивното за мен ,е че уча туризъм и работа в интернационална хотелска верига ще ми бъде добър опит,особено в sales отдела.Просто малко ме притеснява локацията и че района е още неразвит,но предполагам ще мога да ходя в Дубай когато поискам.Има възможност да ме преместят в друг хотелски комплекс от тяхната верига по света.Незнам,аз си мисля че ако човек има качества и желание за работа ще бъде по-добре оценен от колкото в България.Тук за да получаваш 1000 лв те изцеждат като лимон и е вероятно след 3 мес.сезонна работа (защото сезона става все по-къс и слаб) да ти кажат "ще ти се обадим другата година по това време ако искаш отново да работиш при нас".Дотогава се оправяй както можеш.Говоря за по-нсики позиции,мениджърските обикновено се наемат целогодишно но за там трябва опит.Nonkapo, комплекса не е от тези които си изброил но от съображения за етика няма да го спомена.Аз съм изпратила лист с въпроси към работодателя и скоро очаквам отговор,след това ще взема окончателно решение.Ще пиша пак какво става с мен.Благодаря Ви за инфото и съветите! Поздрави
Back to top
ina
Wed Mar 17 2010, 04:33PM
Registered Member #251
Съгласна съм с теб. По-добре е международен опит. Още повече в хотелиерството ОАЕ, и особено повече звездните му хотели е нещо като стандарт за качество (съм чувала).
Звучи като да няма какво толкова да загубиш за една година, освен наистина да ти доскучее.
Дали ще те оценят подобаващо, за съжаление не зависи само от твоя професионализъм. Зависи и що за хора ще са ти преки шефове. Дано не попаднеш на неадекватни комплексари. Не че ще ти попречат да се докажеш, но може да се опитват и да те изнервят безкрайно
Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF