Main Menu
Random Images
| Vienna II |
|
|
| Pictures: 21 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo
4akam vi
nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?
Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd
nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...kvo pravim? ..
Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?
View all posts (626)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (36)
Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| vapros | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| pepi |
| ||
![]() Registered Member #1192 Joined: Wed Mar 10 2010, 04:49PMLocation: Bulgaria Posts: 5 Thanked 0 times in 0 posts | Здравейте, казвам се Пепа от гр. Сливен.На 37 години съм. Работя от 17г. в болница като мед. лаборант, от които 12 съм старши мед. лаборант. Имам бакалавърска степен по Управление на здравни грижи. Тук животът е много тежък, голяма мизерия е и затова съм се ориентирала към намиране на работа в ОАЕ. Имам ли шансове да намеря нещо по специалността си и от чрез интернет и ако да бихте ли помогнали къде да търся? Ако не ще ме насочите ли в коя друга сфера да търся работа подходяща за жена в ОАЕ и що годе нормално платена? Благодаря Ви предварително за помощта. Чета форума отдавна и съм възхитена от отношението на българите в ОАЕ към другите начинаещи и незнаещи българи> | ||
| Back to top | | ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | Пепи, виж линка полезни връзки там има онлайн трудови борси и агенций които може и да са ти полезни. Късмет!!! | ||
| Back to top |
| ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | Защо не опиташ някъде в Европа? | ||
| Back to top | | ||
| pepi |
| ||
![]() Registered Member #1192 Joined: Wed Mar 10 2010, 04:49PMLocation: Bulgaria Posts: 5 Thanked 0 times in 0 posts | Благодаря за съвета, ще ги разгледам.По въпроса за Европа имам много нагледни пример - там ни смятат за нискоквалифицирани болногледачи годни само за обслужване на стари хора и деца, при това ниско платени. | ||
| Back to top | | ||
| Denise |
| ||
![]() Registered Member #2 Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 214 Thanked 109 times in 84 posts | Пепа, арабски говориш ли? Мисля си, че ако искаш да си на висока позиция тук, по специалността си, арабски добре се котира. А иначе съветът ми е следният, сядаш и правиш интернет research на всички частни и държавни болници, на теория всяка би трябвало да има website i email address за контакт, написваш имейл със CVto, и го пращаш. Трудовите борси или така наречените Recruitment agencies не знам дали биха били много ефективни в намирането на работа в твоят сектор. Пробвай и този вариант. успех Дени | ||
| Back to top |
| ||
| pepi |
| ||
![]() Registered Member #1192 Joined: Wed Mar 10 2010, 04:49PMLocation: Bulgaria Posts: 5 Thanked 0 times in 0 posts | Благодаря Дени, вчера писах на една он лайн агенция и днес ми се обадиха по мобилния, разпитаха ме и казаха че ще пратят CV-то ми на американска болница в Дубай, но ако преценят че отговарям на изискванията трчбвало да отида там за някакви изпити и при одобрение ще започна работа, само дето не разбрах за чия сметка ще е това пътуване, защото ако е за моя ще е трудно да си го позволя със заплатата, която получавам. Знаете ли каква е практиката? А за research -a благодаря за съвета, започвам веднага. | ||
| Back to top | | ||
| ina |
| ||
| Пепи, началото е много обнадеждаващо при теб. Но в никой случай не се съгласявай да идваш за някакви си тестове на твои разноски. Първо звучи несериозно да те подлагат на тестове - ти си квалифициран специалист с диплома и дългогодишен стаж, нали? Да ти изискат копие от дипломата и др. квалификации, и референции от предишни работодатели и т.н. ми се струва резонно, но ако ще те подлагат на вътрешни тестове, следва да са готови да поемат всичките ти разходи по идване тук. Иначе бих си помислила, че или работодателя е cheap или агенцията няма нужните пълномощия, за да направи подбора, и изнудва хората да дойдат на място, пък ако наемат някой от нейните кандидати добре дошло -ще прибере комисион. | |||
| Back to top |
| ||
| pepi |
| ||
![]() Registered Member #1192 Joined: Wed Mar 10 2010, 04:49PMLocation: Bulgaria Posts: 5 Thanked 0 times in 0 posts | Благодаря Ина, за пореден път се убеждавам че Вие българите в Дубай сте "особена порода ". Казвам това с най-добри и топли чувства. Срещам от Вас, а и както чета не само аз толкова разбиране и помощ, както от никой българин живеещ в България. Не знам на какво се дължи Вашата ангажираност и готовност да помогнете със съвет или информация / най - вероятно на това че сте се откъснали от нашата действителност /, но най - искрено Ви благодаря и се радвам че българите можем да бъдем задружни и отзивчиви към проблемите на другите. | ||
| Back to top | | ||
| ina |
| ||
| Пепи, благодаря за милите думи. Добри хора има навсякъде. Както и не толкова добронамерени... Наистина този форум е едно чудесно място, където енергията е предимно положителна, и хората изпитват удоволствие да си помогнат с каквото могат. Което е едно добро начало. Най ме радва че е "заразно" -имам усещането че почти всеки, който влезе тук, попива духа на доброжелателност. А обективната действителност (тук или другаде) едва ли за всички е само розова. Най-лесно е да сме фиксирани върху собствените си проблеми, но пък много по-хубаво е да ги забравим за малко и да се порадваме на възможността да помогнем на някой. Но да не разводнявам повече темата ти с лирични отклонения Чакаме да споделиш как се развиват нещата | |||
| Back to top | | ||